Bekijk per categorie

Studieaanbod en niveaus

NHA onderscheidt zich door een uitzonderlijk breed en divers studieaanbod. Afhankelijk van de bron worden er meer dan 350 tot ruim 600 verschillende cursussen en opleidingen genoemd. Dit uitgebreide assortiment is ontworpen om een zo breed mogelijk publiek aan te spreken en voorziet in uiteenlopende leerbehoeften en ambities.

Het aanbod omvat diverse categorieën en niveaus:

  • Beroepsgerichte opleidingen: een significant deel van het aanbod is gericht op het aanleren van specifieke vakvaardigheden of het voorbereiden op een beroep, met aandacht voor aansluiting op de arbeidsmarkt.
  • Erkende MBO-opleidingen: NHA vermeldt het aanbieden van erkende MBO-opleidingen. De precieze aard van deze erkenning (bijvoorbeeld branche-erkenning versus een landelijk erkend MBO-diploma zoals verstrekt door ROC's) wordt nader toegelicht in de sectie "Kwaliteit & erkenning".
  • Taalcursussen: er is een ruime keuze aan taalcursussen, variërend van Europese talen zoals Spaans en Frans tot Aziatische en Scandinavische talen.
  • Hobbycursussen: Voor persoonlijke verrijking en vrijetijdsbesteding biedt NHA een scala aan cursussen, bijvoorbeeld op creatief gebied, fotografie of muziek.
  • VMBO/HAVO/VWO (Voortgezet Onderwijs): NHA bereidt studenten voor op de officiële staatsexamens voor het voortgezet onderwijs, waarmee deelcertificaten of een volledig diploma behaald kunnen worden.
  • Cursussen Eigen Bedrijf Starten: specifieke programma's zijn beschikbaar voor diegenen die ambities hebben om een eigen onderneming te starten.
  • Basisopleidingen op MBO- en HBO-niveau: een interessant onderdeel van het aanbod zijn de basisopleidingen. Deze fungeren vaak als een laagdrempelige kennismaking met een vakgebied, zoals Zorg & Welzijn, Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) of Toegepaste Psychologie. Ze kunnen dienen als oriëntatie voordat men zich aan een volledige opleiding (eventueel elders) waagt, of als opfriscursus. Er wordt ook melding gemaakt van de aanwezigheid van HBO-opleidingen en Associate Degrees.

Populaire interessegebieden waarbinnen NHA opleidingen aanbiedt, zijn onder andere Zorg & Welzijn, Beauty & Wellness, ICT, Financiële administratie, Marketing & Communicatie, en Psychologie & Coaching. De opleider voegt ook regelmatig nieuwe opleidingen toe aan het assortiment om in te spelen op actuele ontwikkelingen en behoeften.

Onderstaande tabel geeft een overzicht van de belangrijkste studiecategorieën bij NHA.

Categorie

Voorbeelden van vakgebieden/thema's

Typische doelgroep/leerdoel

Beroepsopleidingen

Management, HRM, Administratie, Marketing, ICT, Techniek, Zorg

Professionals, carrièreswitchers, werkzoekenden die praktische vaardigheden voor een specifiek beroep willen ontwikkelen.

MBO-niveau (Basis/branche)

Dierenartsassistent, Receptionist, Werkvoorbereider, Zorg & Welzijn

Personen die een MBO-gerelateerde basis willen leggen, zich willen voorbereiden op MBO-examens of branche-erkende kennis zoeken.

HBO-niveau (basis)

Toegepaste Psychologie, SPH, Rechten, Social Media Management

Personen die willen kennismaken met een HBO-vakgebied, basiskennis willen opdoen of zich oriënteren op een HBO-studie.

Voortgezet onderwijs

VMBO-, HAVO-, VWO-vakken en volledige profielen

Studenten die staatsexamen willen doen voor een VO-diploma of deelcertificaten.

Taalcursussen

Engels, Spaans, Frans, Duits, Arabisch, Chinees etc.

Iedereen die een nieuwe taal wil leren voor werk, reizen of persoonlijke interesse.

Hobbycursussen

Fotografie, Tekenen, Muziek, Schrijven, Koken, Tuinieren

Individuen die een nieuwe hobby willen ontwikkelen of bestaande vaardigheden willen verdiepen voor ontspanning/plezier.

Eigen bedrijf starten

Ondernemerschap, Bedrijfsbeheer, Marketing voor ZZP'ers

Aspirant-ondernemers die de kennis en vaardigheden willen opdoen om een eigen zaak te starten.

Dit brede spectrum aan opleidingen en cursussen onderstreept NHA's strategie om een zo divers mogelijk publiek te bedienen, passend bij hun missie van toegankelijkheid.

Studieopzet & flexibiliteit

De kern van het onderwijsmodel van NHA is de volledige thuisstudie. Dit model is ontworpen om studenten maximale autonomie en flexibiliteit te bieden. Het lesmateriaal wordt doorgaans zowel in digitale vorm via de online leeromgeving als in papieren vorm per post aangeleverd, zodat studenten kunnen kiezen welke methode het beste bij hun leerstijl past.

De flexibiliteit van NHA komt op verschillende manieren tot uiting:

  • Startmoment: studenten kunnen elke dag van het jaar met een cursus of opleiding beginnen. Er zijn geen vaste inschrijfdata, wat het mogelijk maakt direct te starten wanneer de motivatie er is.
  • Studietempo: leren gebeurt volledig in eigen tempo. Studenten bepalen zelf hoeveel tijd ze per week aan hun studie besteden en hoe snel ze door de lesstof heen gaan.
  • Locatie: studeren kan waar en wanneer men maar wil, thuis aan de keukentafel, onderweg in de trein, of online in een koffiebar.

Deze hoge mate van flexibiliteit is een fundamenteel onderdeel van NHA's waardepropositie. Het is direct gericht op de behoeften van werkenden, ouders, en anderen met een druk of onregelmatig leven, voor wie traditioneel, klassikaal onderwijs vaak geen haalbare optie is.

NHA hanteert het Easy Learning® concept, een intern ontwikkelde lesmethode die erop gericht is het leren zo gemakkelijk en effectief mogelijk te maken. Kenmerkend voor deze methode is het heldere en overzichtelijke lesmateriaal, waarbij de focus ligt op de daadwerkelijk benodigde stof en onnodige ballast wordt vermeden. De lessen zijn vaak modulair opgebouwd en vormen afgeronde gehelen. Bij taalcursussen ligt de nadruk binnen het Easy Learning System (E.L.S.) op actief en praktisch taalgebruik, met minder nadruk op complexe grammatica, om snel resultaat te boeken in spreekvaardigheid. Dit didactische concept lijkt specifiek ontworpen om de uitdagingen van zelfstudie, zoals het behouden van motivatie en het begrijpen van de stof zonder directe klassikale instructie, te ondervangen.

Om studenten de gelegenheid te geven te ervaren of een studie bij hen past, biedt NHA standaard een proefperiode van 15 dagen na ontvangst van het lesmateriaal. Binnen deze termijn kan de overeenkomst kosteloos worden ontbonden. Het lesmateriaal wordt over het algemeen als compleet beschouwd, zonder onverwachte bijkomende kosten voor standaard benodigdheden, en het ontvangen materiaal wordt eigendom van de student.

Begeleiding & ondersteuning

Hoewel NHA primair zelfstudie faciliteert, biedt de instelling ook uitgebreide begeleiding en ondersteuning, met name voor studenten die kiezen voor de optie "studeren met hulp".

  • Persoonlijke vakdocent: studenten die voor begeleiding kiezen, krijgen een persoonlijke vakdocent toegewezen. Deze docenten zijn volgens NHA ervaren vakmensen met praktijkervaring, die klaarstaan om huiswerk na te kijken, persoonlijke feedback te geven, vragen over de lesstof te beantwoorden en advies te geven.
  • Online leeromgeving "Plaza": de communicatie met de vakdocent en het insturen van huiswerk verlopen hoofdzakelijk via de digitale leeromgeving Plaza. Plaza biedt echter meer dan alleen docentcontact. Studenten vinden er ook:
  • Mogelijkheden om in contact te komen met medestudenten die dezelfde cursus volgen, voor het uitwisselen van ervaringen of het vormen van studiegroepjes.
  • Een overzicht van studievoortgang en behaalde cijfers.
  • Een online motivatiecoach die helpt de studievoortgang te bewaken en tips geeft.
  • Een voorleesfunctie voor de lesstof en toegang tot een digitale mediatheek en e-bookbibliotheek.
  • Duur van de begeleiding: een uniek aspect van NHA's service is de lange duur van de begeleiding. Studenten hebben doorgaans recht op drie jaar lang persoonlijke studiebegeleiding en de mogelijkheid om huiswerk in te sturen, zonder dat hier extra kosten aan verbonden zijn. Voor enkele specifieke opleidingen, zoals de SNRO HBO Psychosociaal Counselor, kan deze termijn zelfs langer zijn (zes jaar).

Deze gelaagde ondersteuningsstructuur, bestaande uit de vakdocent, het interactieve Plaza-platform, de mogelijkheid tot contact met medestudenten en de motivatiecoach, is erop gericht om studenten ook bij afstandsonderwijs betrokken en gemotiveerd te houden. Het erkent de potentiële uitdagingen van zelfstudie, zoals een gevoel van isolatie of een dip in motivatie, en biedt hiervoor diverse ondersteuningsmechanismen. Het model van optionele begeleiding biedt een balans: het respecteert de behoefte aan autonomie van zelfstandige leerders, terwijl het tegelijkertijd een robuust vangnet biedt voor degenen die meer structuur of persoonlijke hulp wensen.

Kosten & subsidiemogelijkheden

Een belangrijk aspect bij de keuze voor een opleiding zijn de kosten en de eventuele mogelijkheden voor financiering. NHA positioneert zichzelf als een aanbieder met een zeer scherpe prijsstelling. De kosten voor cursussen en opleidingen variëren, beginnend bij ongeveer €99 voor kortere cursussen en oplopend tot circa €1.500 voor meer uitgebreide, erkende opleidingen. NHA claimt de "voordeligste opleider van Nederland" te zijn, wat de laagdrempeligheid van hun aanbod verder benadrukt.

Een belangrijke factor die bijdraagt aan de betaalbaarheid van veel beroepsgerichte opleidingen is de vrijstelling van BTW. Dankzij de CRKBO-registratie (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) van NHA zijn deze opleidingen vrijgesteld van BTW, wat een direct financieel voordeel voor de student oplevert.

Wat betreft subsidies is het belangrijk te weten dat het STAP-budget niet langer beschikbaar is voor opleidingen bij NHA. De laatste aanvraagronde voor deze landelijke subsidie vond plaats in november 2023, en de regeling is per 2024 volledig afgeschaft. Potentiële studenten dienen hier rekening mee te houden en kunnen geen aanspraak meer maken op deze specifieke financieringsbron.

NHA wijst wel op andere mogelijke financieringsopties:

  • Overige subsidies: er kunnen andere, vaak regionaal of sectorgebonden, subsidies beschikbaar zijn. Studenten wordt geadviseerd zelf na te gaan of zij hiervoor in aanmerking komen.
  • Werkgeversbijdrage: veel werkgevers stellen een persoonlijk opleidingsbudget beschikbaar. Het loont de moeite om bij de eigen werkgever te informeren naar de mogelijkheden voor financiering van een opleiding.
  • Tegemoetkoming deeltijders via DUO: studenten die een VMBO-, HAVO- of VWO-opleiding in deeltijd volgen bij NHA (minimaal twee vakken) en aan bepaalde voorwaarden voldoen (o.a. leeftijd, geen recht op reguliere studiefinanciering), kunnen mogelijk in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de studiekosten via DUO.

Met het wegvallen van het STAP-budget is de focus voor financiering verschoven naar eigen middelen, eventuele bijdragen van werkgevers, en de meer specifieke, resterende subsidiemogelijkheden zoals de tegemoetkoming voor deeltijders in het voortgezet onderwijs. De concurrerende prijsstelling van NHA blijft echter een belangrijk element in hun aanbod voor budgetbewuste studenten.

Kwaliteit & erkenning

De kwaliteit en erkenning van een opleiding zijn cruciale factoren voor studiekiezers. NHA onderbouwt haar kwaliteitsstreven met diverse keurmerken, erkenningen en garanties.

Een overzicht van de belangrijkste erkenningen en kwaliteitsaspecten is te vinden in onderstaande tabel:

Type erkenning/keurmerk

Verlenende Instantie

Betekenis voor de student

Relevante Opleidingstypen

WEO-erkenning (Staatsexamens VO)

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)

NHA mag opleiden voor officiële staatsexamens VMBO, HAVO, VWO. Behaalde diploma's/certificaten zijn landelijk erkend en gelijkwaardig aan regulier onderwijs.

VMBO-, HAVO-, VWO-opleidingen

CRKBO-registratie

Centraal Register Kort Beroepsonderwijs

Institutionele erkenning; NHA voldoet aan kwaliteitscode. Beroepsgerichte opleidingen zijn BTW-vrijgesteld.

Alle beroepsgerichte opleidingen

NRTO-keurmerk

Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO)

Waarborgt kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingsbranche (transparantie, dienstverlening, deskundigheid).

Alle opleidingen en cursussen

ISO 9001 certificering

Onafhankelijke certificerende instantie

NHA voldoet aan internationale normen voor kwaliteitsmanagement in o.a. cursusontwikkeling, dienstverlening en begeleiding.

Alle opleidingen en cursussen

Cedeo-erkenning

Cedeo

Keurmerk binnen de HR-sector dat zekerheid biedt over kwaliteit en dienstverlening van opleiders.

Vooral relevant voor zakelijke/HR-opleidingen

Branche-erkenningen

Diverse branche- en beroepsverenigingen (bijv. BGN, Nemas)

Diploma/certificaat wordt erkend binnen een specifieke branche, wat de arbeidsmarktrelevantie aantoont.

Specifieke beroepsopleidingen

NHA-Instituutsdiploma

NHA zelf

Bewijs van succesvolle afronding van een NHA-opleiding. De waarde hangt af van de bekendheid en reputatie van NHA.

Vele cursussen en opleidingen

Erkenning door het Ministerie van Onderwijs (OCW):

De meest formele en landelijk erkende status hebben de VMBO-, HAVO- en VWO-opleidingen van NHA. Dankzij de erkenning door het Ministerie van OCW op grond van de Wet Erkende Onderwijsinstellingen (WEO), leidt NHA op voor de officiële staatsexamens. Diploma's en certificaten die via deze weg worden behaald, zijn volledig gelijkwaardig aan die van het reguliere dagonderwijs. De examinering voor deze staatsexamens verloopt via de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

MBO-opleidingen en Beroepsopleidingen:

De term "erkende MBO-opleidingen" die NHA hanteert, behoeft enige nuancering. NHA biedt diverse branche-erkende opleidingen aan. Dit betekent dat beroepsverenigingen (zoals de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) of de Nederlandse Management Stichting (Nemas)) de inhoud en kwaliteit van deze opleidingen erkennen als relevant voor de betreffende sector. Dit draagt bij aan de arbeidsmarktrelevantie van het diploma binnen die specifieke branche.

Voor veel andere opleidingen, inclusief die op MBO-niveau, kan een NHA-instituutsdiploma worden behaald. De waarde hiervan wordt grotendeels bepaald door de reputatie en bekendheid van NHA als opleidingsinstituut.

De CRKBO-registratie is een erkenning van NHA als instelling en zorgt onder meer voor BTW-vrijstelling op beroepsopleidingen. Het is echter belangrijk te begrijpen dat dit niet hetzelfde is als een diploma-erkenning voor een specifieke MBO-kwalificatie die geregistreerd staat in het CREBO (Centraal Register Beroepsopleidingen), zoals bij formele MBO-opleidingen van ROC's. Studenten die een formeel, landelijk erkend MBO-diploma (niveau 1-4) ambiëren voor bijvoorbeeld wettelijk gereguleerde beroepen of specifieke doorstroomroutes, dienen zorgvuldig na te gaan of het NHA-aanbod hierin voorziet.

Overige Kwaliteitsindicatoren:

Naast formele erkenningen bouwt NHA aan vertrouwen door:

  • ISO 9001 certificering: dit garandeert dat NHA werkt volgens internationale standaarden voor kwaliteitsmanagement.
  • NRTO-keurmerk en Cedeo-erkenning: deze keurmerken bevestigen de professionaliteit en kwaliteit van NHA als private opleider.
  • Hoge studenttevredenheid: NHA rapporteert consistent hoge cijfers in onafhankelijke onderzoeken naar studenttevredenheid (uitgevoerd door bijvoorbeeld Markteffect) en via reviewplatforms zoals eKomi. NHA is meermaals beoordeeld als "beste thuisstudie opleider van Nederland".
  • Garanties:
  • "Niet geslaagd? Lesgeld terug!" garantie: onder voorwaarden kunnen studenten hun lesgeld terugkrijgen als zij na twee pogingen niet slagen voor een theorie-examen. Voorwaarden zijn onder andere het maandelijks insturen van al het huiswerk en het volledig betaald hebben van de opleiding. Deze garantie geldt voor thuisstudies met examen en docentbegeleiding en is doorgaans 3 jaar geldig na inschrijving.
  • Examengarantie: studenten die niet slagen voor hun eerste theorie-examen, worden gratis verder opgeleid en begeleid voor een volgende poging (exclusief examengeld zelf). Dit geldt niet voor zelfstudiecursussen.

Deze combinatie van formele erkenningen (met name voor VO), branche-specifieke erkenningen, institutionele keurmerken, positieve studentbeoordelingen en risico-verlagende garanties draagt bij aan de kwaliteitsperceptie van NHA.

Voor wie wel / niet geschikt

NHA richt zich met haar thuisstudiemodel op een specifieke groep studenten. De flexibiliteit en opzet van de opleidingen maken NHA een passende keuze voor sommigen, maar minder ideaal voor anderen.

NHA is doorgaans een geschikte keuze voor:

  • Zelfstandige en gedisciplineerde leerders: het thuisstudiemodel vereist een hoge mate van zelfdiscipline, motivatie en het vermogen om zelfstandig te plannen en te studeren.
  • Personen met behoefte aan maximale flexibiliteit: werkenden, ouders, mantelzorgers, of mensen met een onregelmatig schema die in hun eigen tijd, tempo en op een zelfgekozen locatie willen studeren, vinden hier een passend model. Dit sluit aan bij de doelgroep van werkenden (25-55 jaar), leidinggevenden, professionals, en ouders die naast hun verplichtingen willen studeren.
  • Budgetbewuste studenten: NHA positioneert zich als een voordelige aanbieder, wat aantrekkelijk is voor wie de kosten een belangrijke factor zijn.
  • Mensen die laagdrempelig willen (bij)leren: voor veel cursussen is geen specifieke vooropleiding vereist, wat de instapdrempel verlaagt. Dit is ideaal voor carrièreswitchers, herintreders, of voor wie een nieuw interessegebied wil verkennen.
  • Hobbyisten en personen gericht op persoonlijke ontwikkeling: het brede aanbod aan hobby- en interessecursussen bedient deze groep uitstekend.
  • Studenten die vanuit het buitenland willen studeren: NHA faciliteert studie vanuit het buitenland door wereldwijde verzending van lesmateriaal en online begeleiding. NHA-examens kunnen in Nederland worden afgelegd, en voor staatsexamens zijn er ook examenlocaties in Paramaribo en Curaçao.

NHA is mogelijk minder geschikt voor:

  • Studenten die klassikale lessen en een campuservaring prefereren: NHA biedt geen fysieke klassikale lessen of een traditionele campusomgeving.
  • Personen die intensieve, directe face-to-face begeleiding nodig hebben: hoewel er begeleiding is via een vakdocent op afstand, is de interactie anders dan bij regulier klassikaal onderwijs. Wie sterk afhankelijk is van directe, persoonlijke interactie kan dit model als eenzaam ervaren.
  • Studenten die moeite hebben met zelfdiscipline en structuur: de vrijheid van het thuisstudiemodel kan een valkuil zijn voor wie externe structuur en deadlines nodig heeft om gemotiveerd te blijven.
  • Personen die primair een landelijk erkend MBO- of HBO-diploma van een door OCW geaccrediteerde opleiding zoeken (zoals van een ROC of Hogeschool): met uitzondering van de VO-staatsexamens, leiden NHA-opleidingen vaker tot branche-erkende diploma's of NHA-instituutsdiploma's. De formele status hiervan kan verschillen van een CREBO-geregistreerd MBO-diploma of een NVAO-geaccrediteerd HBO-diploma. Het is essentieel dat studenten de waarde en erkenning van het specifieke NHA-diploma zorgvuldig afwegen tegen hun carrièredoelen en eventuele eisen voor vervolgonderwijs of beroepsuitoefening.

Het succesvol doorlopen van een NHA-opleiding hangt dus sterk af van de persoonlijke eigenschappen, leerstijl en de specifieke diplomawensen van de student. Een goede zelfinschatting en duidelijke leerdoelen zijn cruciaal.

Sterke en zwakke punten

Een objectieve beoordeling van NHA omvat zowel de sterke kanten als de punten die aandacht verdienen of als minder geschikt kunnen worden ervaren door bepaalde groepen studenten.

Sterke Punten

Aandachtspunten / Minder Geschikt Voor

Zeer scherp geprijsd en voordelig

Vereist hoge mate van zelfdiscipline en zelfmotivatie; minder geschikt voor wie externe structuur nodig heeft.

Eenvoudig instappen en laagdrempelig (weinig toelatingseisen, proefperiode)

Geen klassikale lessen of campuservaring; minder geschikt voor wie behoefte heeft aan directe sociale interactie en groepsdynamiek.

Maximale flexibiliteit (eigen tempo, tijd, plaats, startmoment)

Begeleiding is op afstand; minder geschikt voor wie intensieve, directe face-to-face begeleiding prefereert.

Breed en divers aanbod voor uiteenlopende leerbehoeften

Erkenning van MBO/HBO-diploma's (buiten VO-staatsexamens) varieert (branche/instituut); studenten moeten de waarde goed afwegen t.o.v. hun doelen.

Lange ervaring (90 jaar) in afstandsonderwijs

Kwaliteit en actualiteit van specifiek cursusmateriaal kan incidenteel variëren (gebaseerd op enkele studentenreviews).

Goede studentbegeleiding (indien gekozen) met persoonlijke vakdocent en 3 jaar ondersteuning

Succes is sterk afhankelijk van de student zelf, de flexibiliteit kan een valkuil zijn.

"Niet geslaagd? Lesgeld terug!" en examengarantie verlagen financieel risico

Sterke, landelijke erkenning voor VO-staatsexamens (VMBO, HAVO, VWO)

Diverse kwaliteitskeurmerken (ISO, NRTO, Cedeo, CRKBO)

Hoge studenttevredenheid volgens onafhankelijk onderzoek

De grootste kracht van NHA, de flexibiliteit, is tegelijkertijd een factor die een bepaalde instelling van de student vereist. Het model biedt enorme vrijheid, maar legt de verantwoordelijkheid voor structuur en voortgang grotendeels bij de student zelf.

Een belangrijk aandachtspunt blijft de communicatie en perceptie rondom de term "erkende opleidingen", met name voor het MBO-segment. Hoewel NHA diverse erkenningen bezit die de kwaliteit en relevantie van haar aanbod ondersteunen, is de formele status van een NHA (MBO-)diploma niet altijd identiek aan die van een diploma behaald via een door de overheid bekostigde en CREBO-geregistreerde MBO-opleiding bij bijvoorbeeld een ROC. Dit onderscheid is cruciaal voor studenten met specifieke eisen voor hun diploma, bijvoorbeeld voor doorstroom naar vervolgonderwijs of voor beroepen met wettelijke diplomavoorwaarden. Een helder begrip hiervan voorkomt mogelijke teleurstellingen.

Conclusie

NHA manifesteert zich als een zeer ervaren en gevestigde aanbieder van afstandsonderwijs in Nederland, met een geschiedenis die bijna een eeuw omspant. De kern van hun aanbod wordt gevormd door een uitzonderlijk breed scala aan cursussen en opleidingen, ontworpen om te voldoen aan diverse leerbehoeften – van hobby en persoonlijke ontwikkeling tot gerichte beroepsopleiding en het behalen van erkende diploma's voor het voortgezet onderwijs.

De voornaamste kracht van NHA ligt in de combinatie van betaalbaarheid, maximale flexibiliteit en laagdrempeligheid. Studenten kunnen op elk gewenst moment starten, in hun eigen tempo studeren, en dat vanaf elke locatie. Dit maakt NHA een aantrekkelijke optie voor een brede doelgroep, waaronder werkenden, ouders, en iedereen die zelfstandig en op eigen voorwaarden kennis en vaardigheden wil opdoen. De "Niet geslaagd? Lesgeld terug!" garantie en de 15-daagse proefperiode verlagen de drempel om een studie te beginnen aanzienlijk.

Op het gebied van kwaliteit en erkenning beschikt NHA over diverse keurmerken zoals ISO 9001, het NRTO-keurmerk en een CRKBO-registratie. Voor het voortgezet onderwijs (VMBO, HAVO, VWO) biedt NHA trajecten naar landelijk erkende staatsexamens. Voor veel beroepsopleidingen wordt samengewerkt met brancheverenigingen voor erkenning, of wordt een NHA-instituutsdiploma verstrekt. De hoge scores op het gebied van studenttevredenheid onderstrepen dat veel studenten de NHA-methode als prettig en effectief ervaren.

NHA is met name geschikt voor de zelfstandige, gedisciplineerde student die de vrijheid van thuisstudie weet om te zetten in studiesucces. Wie behoefte heeft aan de structuur en sociale interactie van klassikaal onderwijs, of wie voor specifieke carrièrepaden een formeel, door OCW geaccrediteerd MBO- of HBO-diploma van een reguliere instelling nodig heeft, dient zorgvuldig af te wegen of het aanbod van NHA aansluit bij deze vereisten. Het is altijd raadzaam om de specifieke informatie van de beoogde opleiding en de waarde van het bijbehorende diploma grondig te toetsen aan de persoonlijke en professionele doelen.

Al met al biedt NHA een toegankelijke en flexibele route naar kennis en ontwikkeling voor een grote groep mensen die op zoek zijn naar een alternatief voor traditioneel onderwijs.

Bedrijven