HBO Toegepaste psychologie

Toegepaste psychologie thuisopleidingen vergelijken

Toegepaste Psychologie is nu ook te volgen in de vorm van een thuisstudie. Deze studie is uitstekend voor iedereen die beter bekend wil raken in de gedragspatronen, emoties en gedachten van de mens. Toegepaste Psychologie is een complete opleiding, waar diverse specialisaties van in te volgen zijn. De volgende specialisaties zijn middels een thuisstudie te volgen: Onderwijs, Arbeid en Organisatie, GGZ Kinderen en Jeugd, GGZ Volwassenen en Ouderen.

Naast de specialisaties is het ook mogelijk de algemene Toegepaste Psychologie te studeren, waarbij geen specifieke specialisatie van toepassing is. Voor alle varianten van de opleiding Toegepaste Psychologie is het nodig minimaal een MBO4, HAVO of VWO diploma te hebben behaald. Een andere optie is om toelating te verkrijgen middels een 21+ toets.

Waarom Toegepaste Psychologie thuisstudie?

Mensen zijn uniek en juist dit zorgt ervoor dat we elkaar niet altijd begrijpen. Met de thuisstudie Toegepaste Psychologie krijgt u meer inzicht in hoe de mens nu eigenlijk ‘werkt’. U kunt uw mensenkennis vergroten en leert meer over processen die zich kunnen afspelen in de menselijke gedachtegang. Natuurlijk komt u in de opleiding Toegepaste Psychologie diverse situaties tegen en krijgt u tijdens de praktijkdagen alle gelegenheid om de nieuw aangeleerde vaardigheden tot uiting te brengen.

Tevens is het belangrijk dat u een stage volgt om de studie Toegepaste Psychologie goed af te ronden. Wanneer u al uw praktijkdagen, uw stage, de tentamens en examens met een voldoende hebt afgerond, dan ontvangt u een volledig erkend diploma Toegepaste Psychologie.

Welke studie Toegepaste Psychologie past bij u?

Wanneer u de keuze heeft gemaakt in uw eigen omgeving de studie Toegepaste Psychologie te gaan volgen, dan heeft u uiteraard op de eerste plaats de keuze voor de reguliere opleiding of een opleiding met een specifieke specialisatie. Deze keuze is volledig afhankelijk van wat u in de toekomst met uw diploma wilt gaan doen.

Daarnaast heeft u ook de keuze voor een opleidingsinstituut waarbij u de thuisstudie Toegepaste Psychologie wilt gaan volgen. Hier kan Thuisstudievolgen.nl bij helpen. U kunt hier gemakkelijk de verschillende thuisstudies met elkaar vergelijken. Mocht u niet de volledige variant willen doen kunt u altijd beginnen met de goedkopere- en basisopleiding psychologie.

Enige resultaat

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
HBO Toegepaste psychologie Loi
Studieduur: 12 maanden
Baankansen:Gemiddeld