Voortgezet Onderwijs

In het voortgezet onderwijs zijn er in principe 3 richtingen te onderscheiden; VMBO, HAVO en VWO. Al deze richting zijn ook te volgen via een thuisstudie, een middelbare school diploma halen kan je dus altijd alsnog vanuit huis doen. Een diploma komt sowieso goed van pas wanneer je en opleiding op het mbo, hbo op op de universiteit wilt volgen. Maar een ander, en misschien wel groter, voordeel is dat je jezelf nog extra ontwikkelt wanneer je een middelbare school opleiding volgt.

Thuisstudie VWO

VWO is het hoogste niveau op het voortgezet onderwijs. VWO staat voor voorbereidend wetenschappelijk onderwijs, dit houdt in feite in dat je wordt klaar gestoomd voor een universitaire studie, een weten schappelijke opleiding. Uiteraard kunt u met een vwo diploma ook een thuisstudie HBO volgen.

Tijdens een thuisstudie VWO zul je een profiel moeten kiezen, net zoals je zou moeten doen op de middelbare school. Er zijn 4 profielen te kiezen; Maatschappij & Cultuur, Economie & Maatschappij, Natuur & Techniek en Natuur & Gezondheid. Welk profiel je kiest hangt af van je interesse, je talent en natuurlijk van welke studie je wilt volgen na het VWO. Sommige studies vereisen bijvoorbeeld het profiel Natuur & Techniek.