Opleiding kraamzorg

Opleiding kraamzorg

De opleiding kraamzorg kan als thuisstudie worden gevolgd op MBO-niveau. Dit is een MBO 3 opleiding die na afronding een diploma oplevert. Dit diploma voor MBO kraamzorg is wettelijk erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De MBO thuisstudie kan uitsluitend worden afgerond na het volgen van een stage, zoals dit verplicht is bij iedere opleiding op dit niveau. Echter, het grootste deel van de thuisstudie is gemakkelijk vanuit huis te volgen, op ieder gewenst moment. De opleiding Kraamzorg wordt afgesloten met een officieel examen. Daarnaast tellen ook huiswerkopdrachten mee voor de totale beoordeling en het afstuderen. Het huiswerk kan zowel digitaal als per post worden aangeleverd. Alle huiswerkopdrachten van de opleiding Kraamzorg worden beoordeeld door professionals uit het vak.

Waarom de opleiding Kraamzorg?

Een thuisstudie Kraamzorg op MBO niveau is zeker aan te raden aan iedereen die iets wil betekenen voor nieuwe ouders en pasgeboren baby’s. Zeker bij een eerste kind komt er veel op ouders af en het is dan altijd prettig wanneer er een kraamhulp aanwezig is die kan helpen, ondersteunen en adviseren.

Dit kan uw werk worden wanneer u de opleiding Kraamzorg volgt in de vorm van een thuisstudie. Als professional op MBO-niveau kunt u jonge moeders bijstaan, helpen met de verzorging van pasgeborenen en de adviserende en informerende rol over de opvoeding op u nemen. De opleiding Kraamzorg zorgt er uiteraard voor dat alle nodige informatie goed geleerd wordt, zodat u nooit voor lastige situaties komt te staan.

Een MBO opleiding Kraamzorg of een cursus

U kunt de opleiding MBO Kraamzorg volgen om naar een officieel diploma toe te werken waarmee u aan de slag kunt. Dit is een MBO 3 opleiding inclusief een stageopdracht. Weet u niet zeker of de opleiding Kraamzorg wel bij u past? Dan kunt u bijvoorbeeld bij de NHA een cursus MBO Kraamzorg volgen. Dit is een voorbereidende cursus waarmee u goed bekend raakt met het vak en de mogelijkheden hierin. Zo weet u zeker of de officiële MBO opleiding Kraamzorg echt iets voor u is.

   Thuisstudie aanbieder  
Prijs
nha €2158.80
Bekijk details
NTI €2956.80
Bekijk details