MBO beveiliging

MBO beveiliging

Tijdens MBO beveiliging opleiding wordt u opgeleid als beveiliger. Als beveiliger kunt u op vele verschillende manieren en plekken werken; bij een kantoor, op festivals, als persoonsbeveiliger, mobiel surveillant en winkelsurveillant. Ook heeft u de keuze om verderop in de carrière uzelf te specialiseren om bijvoorbeeld honden geleider te worden, dit soort beveiliging wordt bijvoorbeeld bij grote objecten op industriële gebieden gebruikt.

Met de MBO beveiliging niveau 2 opleiding heeft u een grote banenkans, de laatste jaren worden er alleen maar meer beveiligers in gezet. Denk aan steeds meer evenementen en de beveiligers die in winkels staan. Met dit mbo diploma bent u dus bijna verzekerd van werk.

Hoe is de mbo beveiliging opleiding opgebouwd

Afhankelijk of je de bbl of bol variant van de beveiliging opleiding kiest begint u direct met stage lopen of enkel theorie. Bij de bbl loopt u vanaf de eerste weken al stage en bij de bol komt dat in een later stadium. U leert in de eerste 6 maanden alles over de beveiliging van gebouwen en de wettelijke regels waar u rekening mee moet houden wanneer u beveiliger bent. In de 2e 6 maanden krijgt u een aantal cursusses in computervaardigheden, communicatie, Nederlands en wat algemene rekenlessen. Allemaal competenties die u nodig zult hebben wanneer u de MBO beveiliging met succes wilt afronden.

De beveiliging opleiding examens

De examens voor de erkende MBO beveiliging bestaat uit een 4-tal examens gedurende opleiding die door de thuisstudie aanbieder worden afgenomen. Ook dient u na de opleiding 2 beroepsgerichte examens af te leggen bij de SVPB en bij dezelfde organisatie moet u ook het praktijkexamen afleggen. Als u deze met succes doet bent u een gekwalificeerd beveiliger en kunt aan het werk met het MBO beveiliging niveau 2 diploma in uw zak.

   Thuisstudie aanbieder  
Prijs
nha €588.00
Bekijk details
NTI €727.20
Bekijk details
LOI €900.00
Bekijk details