PABO thuisstudie

PABO thuisstudie

De PABO thuisstudie is een zeer geschikte opleiding voor iedereen die een belangrijke bijdrage wil leveren aan het onderwijzen van kinderen. Met een PABO opleiding kunt u zowel onderwijsassistent als onderwijzer worden op diverse scholen. Goed onderwijs is een belangrijke basis voor een stabiel volwassen bestaan.

Kinderen verdienen goed onderwijs en dit onderwijs wordt verzorgd door docenten die hebben gestudeerd aan de PABO. Toch, zeker niet iedereen kan zomaar een aantal jaren gaan studeren aan de PABO. Zeker in de huidige tijd van financieel zwaar weer is werken aantrekkelijker dan studeren. Waarom dan niet aan de PABO studeren vanuit de eigen woning?

Wat houdt de thuisstudie PABO in?

De thuisstudie PABO duurt vier jaar, evenals de reguliere PABO opleiding. Echter, bij een thuisstudie studeert u op uw eigen tempo. Dit houdt in dat u langer over de studie mag doen. Binnen de opleiding loopt u tevens stage en volgt u enkele praktijkdagen, welke belangrijk zijn om de thuisstudie goed te kunnen afronden. Tijdens deze opleiding leert u ook hoe pedagogisch juist kunt handelen en zo bijdraagt aan de opvoeding van de kinderen die u les geeft.

Uiteraard ontvangt u al het nodige studiemateriaal van de aanbieder. Wanneer u deze PABO thuisstudie volgt bij de LOI, dan start u de opleiding met de propedeuse als voorbereiding op de hoofdfase. Na de eindfase ontvangt u het diploma.

De thuisstudie PABO is ook volledig erkend

Wanneer u de PABO thuisstudie goed heeft afgerond, dan ontvangt u een HBO Getuigschrift. Hierop staat vermeld dat u de opleiding HBO Bachelor Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO) met goed gevolg heeft afgerond. Dit getuigschrift is een officieel erkend diploma. Dit betekent dat u met dit getuigschrift op zak kunt gaan solliciteren bij scholen en andere onderwijsinstellingen.

Om de thuisstudie PABO te mogen volgen dient u aan enkele eisen te voldoen. De toelatingseis is dat u minimaal een opleiding op MBO4, HAVO of VWO met diploma heeft afgerond. Is dit niet het geval en wilt u toch de opleiding volgen? Dan kunt u zich inschrijven voor de 21+ toets.

   Thuisstudie aanbieder  
Prijs
LOI €7632.00
Bekijk details