Thuisstudie MBO

Een thuisstudie MBO volgen? Dan zijn er veel verschillende mogelijkheden. U kunt kiezen voor een volledige MBO opleiding, maar natuurlijk ook voor een deelcertificaat. Thuisstudievolgen.nl probeert ook bij zoveel MBO opleidingen mogelijk het arbeidsperspectief te schetsen: de kansen op een baan en een salarisindicatie.

Waarom een thuisstudie MBO?

Er zijn verschillende MBO-opleidingen die je kunt volgen. Wanneer je klaar bent om hogerop te klimmen of voor een ander type bedrijf wil werken. Dan geeft een MBO-thuisstudie de praktijkkennis die jij nodig hebt.

Afhankelijk van je vooropleiding en doel kan je een MBO thuisstudie doen van niveau 1, 2, 3 of 4. Ook is het mogelijk om deelcertificaten te halen.

Wat is de beste MBO opleiding?

Dit is van verschillende punten afhankelijk. Het cursusmateriaal en de begeleiding zijn twee belangrijke punten. Op deze site staan ook alleen MBO cursussen die hier een ruime voldoende op scoren. Tevens zijn ook heel veel cursussen erkend door het ministerie van onderwijs, waardoor het ook een opstap kan zijn voor een HBO-opleiding.

Wat zijn de voordelen van een mbo thuisstudie

  • Leren en werken combineren, zodat niet je hele leven in het teken van studeren staat.
  • Een (vaste) docent die jou digitaal helpt en ook vragen beantwoord (dit kan bij sommige studies ook klassikaal).
  • Duidelijke video’s, examentraining en veel oefenmateriaal.
  • Na afloop een erkend officiële staatsdiploma of deelcertificaten.

Welke MBO opleiding?

Om jou te helpen bij de beslissing heeft Thuisstudievolgen ook voor veel opleidingen een paar competenties opgesomd die jij moet bezitten en/of verder wil ontwikkelen. Op deze manier krijg je een beter idee wat een match voor jou is. Ook zie je in één oogopslag wat de lengte van een thuisstudie is. Afhankelijk van jouw doel is een korte aanvullende MBO opleiding ideaal, of juist een langere intensievere opleiding zodat je in een nieuwe branche kunt werken.

Nu doe je een MBO studie niet zonder reden. En daarom hebben wij ook de kansen op een baan en een salarisindicatie per branche in kaart gebracht. We proberen dit regelmatig aan te vullen. Belangrijk om te weten dat dit slechts indicaties zijn, maar wel een idee geven wat mogelijk is.

Misschien wil jij een nieuwe stap voorwaarts in je carrière zetten? Of heeft een reorganisatie ervoor gezorgd dat jij oriënteert voor een beroep in een andere sector? Verdiep je in een goede MBO thuisstudie en creëer een nieuwe toekomst!

Dit zijn allemaal goed redenen om een studie te volgen. Maar wanneer je geen student meer bent en niet meer de vrijheid hebt van een twintigjarige. Want jij hebt een huis waar je de hypotheek/huur voor moet betalen. Misschien een auto of de verantwoordelijkheid van een gezin. Dan is het volgen van een reguliere studie lastig. Een HBO thuisstudie brengt dan een mooie oplossing.

Hier vind je veel MBO thuisstudies en om de keuze te vergemakkelijken, zie je ook direct hoe lang een studie duurt.
Om je nog meer te helpen is de branche van de thuisstudie in kaart gebracht zodat je een indicatie krijgt van het minimum en maximum salaris. En ook niet onbelangrijk je baankansen! Uiteraard is dit slechts een indicatie. Het is altijd aan te raden om zelf onderzoek te doen.

Waar jij je thuisstudie kunt volgen

Er zijn verschillende plekken waar jij terecht kunt voor een thuisstudie:
  • LOI; Deze instelling is de marktleider als het gaat om ‘afstand studeren’ bezoek de website op LOI.nl
  • Laudius; Deze thuisstudie instelling is vooral gespecialiseerd in het geven van cursussen, bekijk ze op Laudius.