Thuisstudie HBO

Een thuisstudie HBO volgen? Dan zijn er veel verschillende mogelijkheden. U kunt kiezen voor een volledige HBO opleiding, maar ook het behalen van deelcertificaten of een korte cursus behoren tot de mogelijkheden.

Waarom een thuisstudie HBO?

Geeft een baan niet meer de voldoening het had? Wil jij een hogere functie binnen je huidige bedrijf of heb je een betere functie op het oog bij een andere bedrijf maar nog niet het juiste diploma?
Misschien wil jij een nieuwe stap voorwaarts in je carrière zetten? Of heeft een reorganisatie ervoor gezorgd dat jij oriënteert voor een beroep in een andere sector?

Dit zijn allemaal goed redenen om een studie te volgen. Maar wanneer je geen student meer bent en niet meer de vrijheid hebt van een twintigjarige. Want jij hebt een huis waar je de hypotheek/huur voor moet betalen. Misschien een auto of de verantwoordelijkheid van een gezin. Dan is het volgen van een reguliere studie lastig. Een HBO thuisstudie brengt dan een mooie oplossing.

Hier vind je veel HBO thuisstudies en om de keuze te vergemakkelijken, zie je ook direct hoe lang een studie duurt.
Om je nog meer te helpen is de branche van de thuisstudie in kaart gebracht zodat je een indicatie krijgt van het minimum en maximum salaris. En ook niet onbelangrijk je baankansen! Uiteraard is dit slechts een indicatie. Het is altijd aan te raden om zelf onderzoek te doen.

Wat zijn de voordelen van een thuisstudie HBO

  1. Ten eerste jij kan je studie combineren met je gezin of baan; hierdoor raak jij niet in de knoop met de verschillende ‘verplichtingen’ die jij hebt.
  2. Jij leer efficiënter net als werken op afstand heb jij geen reistijd; die reistijd die jij zou hebben kan jij nu in je studie stoppen!
  3. Doordat je bij de meeste HBO thuisstudies kunt studeren in jou eigen tempo; kan je bijvoorbeeld in een drukkere periode op je werk wat rustiger studeren.
  4. Jij kan nu beginnen als jij zin hebt om die nieuwe richting op te gaan en zo snel mogelijk je diploma wilt halen is dat mogelijk; er zijn geen tijdblokken.
  5. Als jij met je HBO diploma nog meer van toegevoegde waarde bent voor je huidige werkgever is deze soms bereidt om in jou te investeren waardoor jij minder betaalt!
  6. Heb jij de smaak te pakken dan is het ook mogelijk om meerdere thuisstudies tegelijkertijd te volgen.

Waar jij je thuisstudie kunt volgen

Er zijn verschillende plekken waar jij terecht kunt voor een thuisstudie:
  • LOI; Deze instelling is de marktleider als het gaat om ‘afstand studeren’ bezoek de website op LOI.nl
  • Laudius; Deze thuisstudie instelling is vooral gespecialiseerd in het geven van cursussen, bekijk ze op Laudius.