Toelatingseisen MBO

Welke toelatingseisen MBO gelden er ? Kun je zomaar een MBO studie starten of zijn er speciale toetsingen.

Wat zijn de toelatingseisen MBO studies ?

Kun je zomaar een MBO starten ? Deze vraag wordt op thuisstudievolgen.nl behandeld. De toelatingseisen MBO verschillen per opleiding die u wilt volgen. De toelatingseisen MBO worden opgesplitst in diverse niveau’s welke weer gekoppeld worden aan de soort opleiding die je wilt volgen.

Er zijn dus wel degelijk toelatingseisen waaraan je zou moeten voldoen voordat je met een bepaalde MBO opleiding kunt starten. De MBO studie richtingen zijn opgedeeld in de volgende niveau’s :

  • Assistentenopleiding (niveau 1)
  • Basisberoepsopleiding (niveau 2)
  • Vakopleiding (niveau 3)
  • Middenkaderopleiding (niveau 4)
  • Specialistenopleiding (niveau 4)

De toelatingseisen MBO zijn dus gerelateerd aan de richting of aan het niveau waarop je wilt instappen. Je leest er meer over op deze pagina van de Rijksoverheid.

Welke studies kun je hier volgen ?

Thuisstudievolgen.nl geeft je de mogelijkheid om snel aan de slag te gaan met een studie. Uiteraard zijn daar ook weer toelatingseisen MBO van toepassing. Kijk dus goed naar welke studie je op zoek bent en welke eisen er gelden om een dergelijke studie te starten.

Kijk hier voor een compleet overzicht van onze studierichtingen MBO. Mocht u echt van plan zijn om een studie te gaan starten, bent u verzekerd van de beste studieplannen.

Opleiding en examen

Natuurlijk kunt u na het volgen van een MBO studie een officieel examen doen bij een erkende landelijke instelling. Als beloning voor uw spanningen zult u bij het met goed gevolg afleggen van uw examen ook een officieel diploma ontvangen.

Dit diploma staat gelijk als een diploma verkregen via een gevolgde dagopleiding. Goed voor uw carriere kansen ? Zeker wel ! Wij wensen u veel succes als u besluit om een MBO opleiding te starten.